Ami a férfiak egészségét illeti, lelkiismeretesebbnek kell lennünk, és különösen proaktív megközelítést kell alkalmaznunk annak érdekében, hogy a létfontosságú egészségügyi problémákat a felszínre hozzuk. Ma már nem tabu a férfiak egészsége, és amikor a férfiak szégyellik megvitatni az egészségükkel és jólétükkel kapcsolatos fontos kérdéseket, az egyik téma általában a prosztata. Az internet és a gyógyszeripar befolyásának hála ez az elterjedt egészségügyi probléma ma már jobban ismert, de tudunk-e még többet tenni? Az egyszerű válasz IGEN. Oktatnunk kell az embereket és szabadon elérhető információt kell biztosítanunk, hogy ne a magány és a szégyen legyenek az általános tendencia és ne féljenek még jobban az ilyen kihívásokkal szembesülő férfiak.

MI A PROSZTATA

A prosztata (görög: Prostátēs) mirigy a férfi reproduktív rendszer összetett része, amely a medence alsó részén helyezkedik el, a hólyag és a végbél között; részben körülveszi a húgycsövet is, amely a húgyhólyagból vezeti ki a vizeletet a péniszen keresztül. A prosztata funkciója egy enyhén lúgos, tejfehér folyadék kiválasztása, amely általában az ejakuláció mennyiségének körülbelül 30% -át teszi ki a spermával és a spermafolyadékkal együtt.

A folyadék (a prosztatából történő kiválasztódás) védelmező szerepet játszik a sperma táplálékfelvételében, amikor az a petefészeksejtekhez vezető úton a méh és a megtermékenyítés felé veszi az irányt. Ebből arra következtethetünk, hogy a prosztata egyik alapvető funkciója szorosan kapcsolódik a férfi termékenységhez.

A prosztata, mint a legtöbb emberi szerv, az életkorral együtt változik. A prosztata leggyakoribb észlelhető változásai általában a férfiak negyvenes évei elején válnak problémává, és ezek a gyulladás különböző formái (prosztatagyulladás) és a jóindulatú prosztata megnagyobbodás jelei.

A prosztata közvetlen kapcsolatban áll a húgycsővel és a hólyaggal, így nagyon fontos szerepet játszik a termékenységben. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy sok ember nem különbözteti meg ezt a szexualitástól. Fontos megérteni, hogy a húgyúti funkciókkal kapcsolatos problémák, különösen a férfiak merevedési rendellenességeivel kapcsolatos problémák, gyakran az önbizalom elvesztését és megingó férfiasságot okozhatnak, aggodalmakhoz és félelmekhez vezethetnek anélkül, hogy valósak lennének. Ha nehézségeket tapasztal vizelés során, vagy aggályai vannak a prosztata problémáival kapcsolatban, kérjük, azonnal forduljon orvosához további vizsgálatok érdekében, mint bármely más egészségügyi probléma esetén; A megelőzés a legjobb gyógymód olyan ártalmatlan, speciális, természetes étrendkiegészítőkkel, mint a REGEN50.

A PROSZTATA ANATÓMIÁJA

Mondani sem kell, de tegyük nyilvánvalóvá, hogy csak a férfiaknak van prosztatája. A prosztata egy dió méretű mirigy, és a medence alsó részében helyezkedik el, a hólyag és a végbél között. A prosztata hátulján két apró mirigy található, nevezetesen a spermabuborékok. A prosztata sok apró mirigyképződésből és azok csatornáikból áll. Első megnövekedése a pubertás kezdetén tapasztalható, és (általában) 20 éves korig növekszik. A prosztataváltozás második szakasza az élet ötödik évtizedében kezdődik, amikor a férfiak körülbelül 35%-a szembesül a mirigy első problémáival.

A húgycső a prosztata része, és a húgycső ezen részében kis nyílások vannak, amelyeken keresztül az ondóhólyag és a sperma szekréciói átjutnak, így kombinálják a prosztata – sperma kiválasztását (ejakuláció). A prosztata egyik alapvető funkciója a nagy mennyiségű folyadék előállítása az ondóban. A prosztata kiválasztás, az ondóhólyaggal együtt, a női petefészekhez vezető út során védi és táplálja a spermát.

Tekintettel arra, hogy a húgycső áthalad a prosztata közepén, minden nagyobb prosztata elváltozás (például gyulladás, prosztata gyulladás, jóindulatú megnövekedés vagy rák) vizelési problémákat okozhat. A gyulladásos betegségeket, például az akut prosztata gyulladást nem meglepően gyakran tapasztalják a fiatalabb férfiak is, míg a jóindulatú prosztata megnagyobbodás és más súlyosabb prosztatabetegségek általában az ötvenes évek előtt nem jelentkeznek.

 

Ne kockáztasson! – Ismerje meg a prosztata megbetegedések tüneteit >